Loading...

Labor

Laboroknál két fő dolog van, a funkcionalitás és a különleges szabályok betartása, a design háttérbe szorul.

A megvilágítás itt is fontos és szabvány írja elő, a nem megfelelően méretezett megvilágítás egészségkárosodást és balesetet eredményezhet, ezért ezt is tervezzük, fénymérési jegyzőkönyvet készítünk.

Az áramköröket és védelmeiket jól elkülönítjük egymástól, hogy egy esetleges üzemzavar esetén az ne érintse a rendszer egészét, a kiesett rész gyorsan visszakapcsolható legyen. Vannak olyan gépek, amik több órán át kalibrálják magukat és az öndiagnosztika során aktiválhatják a védelmet, ezért bizonyos esetekben ezen védelmeket tiltani kell, vagy teljesen külön áramkört kell kiépíteni a számukra, direkt bekötéssel.

A gépek stabil működése és védelme mellett fontos a vegyszerek, minták és egyéb alapanyagok megfelelő tárolása, hűtése. Úgy alakítjuk ezen áramköröket, hogy minden mástól és egymástól is el legyenek különítve, önálló védelemmel ellátva, ami nem olcsó megoldás, de hiba esetén sok milliós kár keletkezhet, mert például leolvadtak a hűtők, tönkrementek a benne tárolt dolgok. Szünet mentes és generátoros áramellátást is célszerű alkalmazni.

Ilyen terekbe a bejutás is olykor nehézkes, át kell verekednünk magunkat egy labirintuson, zsilip rendszer, fekete öltöző, fehér öltöző, túlnyomásos terek, szigorú szabályok betartása, monitorozás, automatika, beléptető rendszer.

Ez egy demó oldal tesztelési célokból — az esetleges rendelések nem kerülnek teljesítésre.