Loading...

Okos Otthon – Kivitelezés

Szerencsésnek mondhatom magam, hogy rájuk bíztam a 140 nm-es házunk elektromos kivitelezési munkálatait, mely az alapszerelésen felül automatizációt, “okos funkciókat”, kamerarendszert stb. tartalmaz.

Ügyfélközpontúság, precizitás és maximális, naprakész szakértelem mellett elfogadható áron dolgoznak. Kell ennél több?

Egy kereskedelemmel foglalkozó cég tulajdonosa kért fel minket otthonának kivitelezésére. 

A feladat egy, egy szintes családi ház szerelése. A rendszer első ránézésre szokványos szerelésnek tűnik, minden szobában dugaljak, spot lámpák süllyesztve.

Ha jobban megnézzük, akkor viszont mindenhol automatizált redőnyök, Zsaluziák, kamerák, mozgásérzékelők, az összes nyílászáróban nyitásérzékelő, mennyezeti dekor panelek rejtett led világítással, a fürdőkben, mellékhelyiségekben ledszalag által súrlófénnyel megvilágított dísz polcok.

A házban egy iroda is található, ahova túlfeszültség ellen D fokozatú túlfeszültség védelemmel ellátott dugaszoló aljzatok kerültek kiépítésre, az egész házat védő B+C két fokozatú védelem mellé.

Internethálózat is kiépítésre került, a számítógépekhez és a multimédiás eszközökhöz Gigabites vezetékes hálózat nyújt akadásmentes internet elérést, vagy video lejátszást akár 4K-ban.

A mobil eszközökről és a vezeték nélküli okos vezérlőkről egy WiFi6-os Mesh rendszer gondoskodik, amely lefedi az egész házat és a külső teraszt is, továbbá akár 250 eszközt is képes kezelni. Ezek vezérléséről Google Asszisztens és Amazon Alexa kompatibilis vezérlőrendszer gondoskodik.

A házban elhelyezett dugaljak és kapcsolók száma meghaladta a száz darabot, így ezen rendszer vezetékezése is szép mennyiségű alapanyagot emésztett fel. 

Ez egy demó oldal tesztelési célokból — az esetleges rendelések nem kerülnek teljesítésre.