Loading...

Rendelőintézet

Orvosi létesítményeknél megjelennek villamos tekintetben a különböző műszerek, gépek. Ezeknek sokszor egészen különleges igényeik vannak, ha tehetjük mindig egyeztetünk az adott technológiát szállító céggel, mert gyakran belefutunk abba, hogy hiába küldték el a gép típusát és villamos igényét, ami alapján meg lett tervezve és méretezve az áramellátása, de beüzemelésnél kiderül, hogy a gép érzékeny több dologra, vagy indulásnál több áramot vesz fel.

Minden szerelésnél, nem csak itt fontos a megfelelő földelés, legtöbbször TN-S rendszer kerül kiépítésre, ami annyit jelent, hogy a bejövő PEN vezető szétválasztásától a védővezetőt (PE) külön visszük, ezt látjuk minden dugalj mögött is, erről megint csak a szabvány rendelkezik, hogy a védővezető folytonosságát biztosítani kell.

Gyakori hiba és sokszor javítunk meglévő rendszereknél, hogy ezt a védővezetőt a szerelvényben sorolják, ami szigorúan tilos. Gondoljunk csak bele, ha kiveszünk egy elemet a rendszerből, onnantól kezdve az összes utána lévőnél megszakad a védővezető, ezáltal megszűnik a védelmünk és a beépített automata védelmek sem fognak megfelelően működni.

Bizonyos gépeket nem csatlakoztathatunk a hagyományos dugalj hálózathoz, hanem teljesen külön áramellátást kell kiépíteni számára, erre szolgálnak például az orvosi csatlakozótáblák és leválasztó transzformátorok. Külön orvosi EPH rendszer is kivitelezésre kerül, ahova csatlakoztatni tudjuk eszközeinket.

Ez egy demó oldal tesztelési célokból — az esetleges rendelések nem kerülnek teljesítésre.