Loading...

Üzem

Üzemek esetében én három részre szoktam osztani a munkaterületet, mindenhol más és más technológiát használunk, ezek az üzemterület, szociális és kiszolgáló helyiségek, valamint irodák.

Üzemterület esetében főleg a gyártósor, gépsor energiaellátása a cél, de fontos még a megfelelő világítás, itt gyakran függeszteni kell a lámpatesteket, hiszen, ha túl nagy vagy túl alacsony a fénypontmagasság, akkor fénymérésnél bajban lehetünk. Figyelni kell a stroboszkóp hatás elkerülésére, forgó részeknél ez balesetveszélyt jelenthet, ezt tervezni kell.

Ehhez jön még a biztonsági világítás, az ipari automatizálás eszközei, hűtés, fűtés, légcsere. Gyártás során biztos, hogy szükségünk lesz szervízre, ehhez rendszerint csatlakozó táblákat építünk ki egy és három fázisú csatlakozásokkal.

Szociális és kiszolgáló helyiségek legtöbbszőr vizes helyiségek, zuhanyzók, öltözők, étkezők, ahol sokszor szigorú higiénés szabályokat kell betartani, ezrét itt a világítást gyakran automatizáljuk. Az iroda résznél általában álmennyezet fölött kábeltálcán közlekedünk és onnan tápláljuk meg a helyiségeket, ahol már falba süllyesztett módon kerülnek kialakításra az áramkörök.

Ezen tereket egyre gyakrabban terveztetik belsőépítésszel az ügyfelek fogadására modern és kellemes belső terek kialakításával. Szerepet kapnak a ledes dekorvilágítások, automata árnyékolók, audió és médiatechnikával ellátott tárgyalók és meeting room-ok.

Ez egy demó oldal tesztelési célokból — az esetleges rendelések nem kerülnek teljesítésre.